HELP etwinning projesi ile 4/F sınıfı; "Hayvanların nesli tükenmesin.",dedi

İklim değişikliği yüzünden nesli tükenen hayvanlar tür ve sayı açısından gün geçtikçe artmaktadır. Son yapılan araştırmalar gösteriyor ki geçtiğimiz son 40 yıl içerisinde Dünya’daki biyoçeşitlilik konusunda yüzde 52 oranında bir kayıp yaşanmıştır. Doğal yaşam alanları tahrip edilerek hayata tutunmaya çalışan bu hayvanların yok olması, doğadaki düzeni etkilemekle birlikte bitki ve insan yaşamını da olumsuz etkilemektedir. İklim değişikliği ve küresel ısınma çevre koşullarında değişiklik yaratarak, sağlık kavramının önemli bileşenlerinden olan içme suyu, temiz hava ve beslenmeyi de ilerleyen dönemlerde etkileyecektir. Doğal zincirin bozulmaması için hayvan neslinin devam etmesi gerekmektedir. Bunun içinde insanoğluna büyük görevler düşmektedir. Okulumuz 4/F sınıfı öğrencileri ve 10 ülkeden (Türkiye,İtalya,İspanya,Estonya,Gürcistan,Fransa,Çek Cumhuriyeti) 7 okul ile bu konuda çocuklarda farkındalık yaratmak amacıyla 2022-2023 eğitim-öğretim yılında yaptığımız HELP projemizi sonlandırdık.Farklı etkinlikler,oyunlar,web 2.0 araçları ile öğrencilerimizin sınırsız hayal güçlerini kullanarak farklı çözüm yolları bulmalarını sağladık.

13-06-2023

Yayın: 13.06.2023 - Güncelleme: 13.06.2023 10:38 - Görüntülenme: 65