KONYA / SELÇUKLU - Zeki Altındağ İlkokulu

İstiklal Marşı'nın Kabulü

İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un yazdığı milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. yıldönümünü kutluyoruz. Yurdumuzun birçok yeri düşman işgali altındayken halkımız kadını, erkeği, çocuğu ve askeriyle ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için mücadele verirken Mehmet Akif ERSOY milletimize cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşı’mızı yazmıştır. İstiklal Marşı, halkımızın bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren, eşsiz bir eserdir. Mehmet Akif ERSOY, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” derken verilen mücadelenin zorluğunu ifade etmiştir. İstiklal Marşı’mız milletimizin Atatürk önderliğinde, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının anlatımıdır.Bu duygularla okulumuzda 12 Mart için İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması düzenlenmiştir.Yarışmaya katılan bütün öğrencilerimize teşekkür ederiz.Okul genelinde yapılan yarışma sonucuna göre:

1.Esma Yağmur BAĞCI

2.Hamza ÖZBEK

3.Ebrar MİSCİ ve İbrahim Emir MANAV

olmuştur.Sınıf ve okul birincilerine madalya ve belgeleri Okul müdürümüz Ziya DAĞLI tarafından törende takdim edilmiştir.

18-03-202418-03-202418-03-202418-03-2024

Yayın: 18.03.2024 - Güncelleme: 18.03.2024 14:45 - Görüntülenme: 33