Tarihçe

Okulumuz hayırsever iş adamı Zeki ALTINDAĞ ile Konya Valiliği arasında 15 Ekim 2002 tarihinde imzalanan protokol dahilinde inşa edilerek Zeki Altındağ İlköğretim Okulu adıyla 13 Ekim 2003 tarihinde 3 katlı ve 24 derslikli olarak eğitim öğretime açılmıştır.

İlk yıllarda normal eğitim veren okulumuz çevremizdeki imar ve iskân faaliyetlerinin yoğunluğunun getirdiği öğrenci potansiyeli dolayısıyla ikili öğretime geçmiştir.

Okulumuz oldukça geniş bir bahçeye sahipken doğusuna Vesile Sağ Ergun Anaokulu inşa edilince bahçesi küçülmüştür. Daha sonra Selçuklu Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasındaki protokol gereğince 2012-2014 yılları arasında okulumuz için inşa edilen Şehit Mustafa Çizmeci Spor Salonu ile bahçemiz daha da küçülmüştür.

Okulumuzun bahçesi 8265 m2.dir. Bahçesinde basketbol sahası, futbol sahası ve voleybol sahası bulunmaktadır. Okulumuzda görsel sanatlar sınıfı, anasınıfı, çok amaçlı salon, BEP odası, öğretmenler odası, derslikler, kütüphane, arşiv, 3 adet idari oda mevcuttur. Okulumuzda 1250 öğrenci eğitim öğretim görmekte ve 62 öğretmenle birlikte 3 müdür yardımcısı görev yapmaktadır.

Okulumuz 6287 sayılı kanun gereğince yapılan okul dönüşümleri sonucunda ilkokula dönüştürülerek 16.06.2013 tarihinden itibaren Zeki Altındağ İlkokulu adını almıştır.

Bugün itibarıyla okulumuz 6 adet ana sınıfı,  11 adet 1. Sınıf, 11 adet 2. Sınıf, 11 adet 3. Sınıf, 9 adet 4. Sınıf  ile toplam 48 şubede ikili öğretim şeklinde eğitim öğretim faaliyetlerine etkin bir şekilde devam etmektedir.

Yayın: 11.10.2017 - Güncelleme: 26.04.2022 17:23 - Görüntülenme: 1594