KONYA / SELÇUKLU - Zeki Altındağ İlkokulu

Erasmus

Erasmus Projeleri

Haz

Explorations Of The Digital World (Dijital Dünyada Keşifler)

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü'müzün koordinatörlüğünde çalıştığımız projemizin ilk LTT eğitim faaliyeti için Varşova'daydık.

1. Gün

Türkiye: Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü - Zeki Altındağ İlkokulu

Polonya: Eduvibes Vakfı

İtalya: Charck Labratuvarı- Gemelli Okulu

Romanya: Galati Üniversitesi

LTT eğitiminin ilk gününde projemizin çıktıları için yapılacak çalışmaların planlaması yapıldı. Oluşturacağımız Dijital Sanat Galerisinin içeriği, proje başlangıç anketlerimizin kapsamı konusunda son çalışmalarımız tamamlandı.

2. Gün

Dijital Sanat Galerisinin kriterleri ve yönergeleri ortaklarla paylaşıldı. Yeni e twinning projesi platformu Gemelli Okulu tarafından anlatıldı.

Sonrasında İtalya Charck Labratuvarının web4.0 araçlarının sunumu tüm katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi. Yapay zeka, metavers uygulamalarının eğitim çalışmalarında kullanımına yönelik ilginç, heyecan verici detaylarla tanışıldı.

3. Gün

Dijital sanat galerisi oluşturmak için eğitmen Lorenzo Rosi liderliğinde  web4.0 araçlarının kullanımı ile ilgili uygulama çalışmalarına tüm gün devam ettik. Farklı becerileri deneyimlediğimiz verimli bir gün oldu.

4. Gün

Bugün Varşova"da kültür ve gezi gözlem günüydü. Copernicus Science Center; disiplinlerarası ilişkilendirme yoluyla çocuklara yaparak ve yaşayarak öğrenme deneyimleri sunan harika bir mekan.

5. Gün

Bugün Varşova 'da son günümüzdü. Sabah  Milove Anaokulu 'na gittik. Ders gözlem çalışmalarından sonra  proje değerlendirme toplantısı ve arkasından sertifika töreniyle günü tamamladık.

Haz

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, İtalya, Romanya, Polonya'dan ortaklarımızla yeni çalışmaya başladığımız 'Dijital Dünyada Keşifler' adlı projemizle ERASMUSDAYS'teyiz. Okulumuzun üretme ve çalışma motivasyonu ile hayat bulan,  eğitimde web2 ve web4 araçları konulu projemizin okulumuza, ilimize, ülkemize faydalı olmasını temenni ediyoruz. Programın hazırlanmasında emeği geçen Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'müz AB Projeler ekibine  ve katılımcı meslektaşlarıma teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Haz

Koordinatörü olduğumuz iki projemizin yaygınlaştırma toplantısını yaptık .Dijital Dünyanın Akıllı Çocukları ve Birlikte Başarabiliriz projelerimizdeki tecrübe ve deneyimlerimizi baştan sona ilimizdeki meslektaşlarımızla paylaştık. Tüm faaliyetlerimizi tekrar hatırladık başardığımız işlerle gurur duyduk. Heyecanlı, gururlu ve hüzünlüydük. Ama biliyoruz ki her son bir başlangıçtır. Misafir meslektaşlarım da proje temelli çalışma konusunda heveslendiler, bilgi edindiler. Deneyimlerimiz onlara rehber olacak. Okul olarak model olmaya, projeler üretmeye, öğrenmeye ve öğretmeye daima devam edeceğiz.

Erasmus uzakları yakın eder, tanıştırır, tanıtır, geliştirir, köprüler kurar.

Haz

Dijital Dünyada Keşifler adlı Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinatörlüğündeki projemizin ilk yönetim toplantısını gerçekleştirdik. Polonya, İtalya ve Romanya " dan ortaklarımız ile proje dolu 2 gün yaşadık. Tüm proje süreci detaylarıyla konuşuldu, yeni eğitim -öğretim yılında yeni projemize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Web2.0 ve web4.0 araçlarının eğitim faaliyetlerinde kullanılmasına yönelik ilginç, eğlenceli araçlar ve sonuçlar için çalışacağımız projemizin hayırlı, uğurlu ve başarılı olmasını diliyoruz.

Eyl

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürüttüğümüz "BOZMO-Başarı İçin Özgüven Ve Motivasyon " projemizin yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında Osman Gazi İlkokulu,Vesile Sağ Ergun Anaokulu ve Mehmet Hasan Sert İlkokulunda,İspanya hareketliliğimiz esnasında öğrendiklerimizi, 5E Planı örneğimizi ve gözlemlediğimiz eğitimde iyi örnekleri  meslektaşlarımızla paylaştık. Misafirperverlikleri için ziyaret ettiğimiz okulların değerli müdürlerine,müdür yardımcılarına ve meslektaşlarıma teşekkür ederiz.

Ekm

Birlikte Başarabiliriz projesi kapsamında okulumuzda düzenlediğimiz yardım kampanyası

Eyl

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen "Başarı İçin Özgün ve Motivasyon " (BOZMO) adlı Erasmus projesinin tanıtımını ve bu proje çerçevesinde Polonya'da yapılan iş başı gözlemlerinde edinilen kazanımların anlatımını , Şerife Akkanat İlkokulu, Mustafa Fevzi Serin İlkokulu ve Ertuğrul Gazi Ortaokulu'nda  okulumuz  öğretmeni Rukiye AKTAŞ  yapmıştır.

PROJEMİZ EBA DA

Ağu

BAŞARI İÇİN ÖZGÜVEN VE MOTİVASYON PROJEMİZ KAPSAMINDA DERS PLANLARIMIZ HAZIRLANDI.

YABANCI DİL KURSUMUZ BAŞLADI

Ekm

01-04 Nisan 2021 tarihleri arasında düzenlenen UPUES 2021 sempozyumunda projelerimiz tanıtıldı.