Şbt

Rehber öğretmenlerimizi kapsayan bu proje ile rehberlik panolarını güncel tutmak ,zenginleştirmek ve fikirlerimizi paylaşmayı hedefliyoruz.

Sınırları Aşma

Zeki Altındağ İlkokulu olarak " Sınırları Aşma " adlı E Twinning projesinin kurucusuyuz. Çocuklara kişisel sınırları öğretmek,gerekli durumlarda "hayır " diyebilme becerisi kazandırmak ve mahremiyet eğitimi vermeyi amaçlayan projemiz çocukların yaşam becerilerini sunum ,seminer ,pano ,drama ve oyunlarla geliştirmeyi amaçlıyor. Projeye Türkiye genelinde 25 okul ( Anaokulu ,ilkokul , ortaokul ve liseler) katılmaktadır. Proje ocak 2018 'de başlamış Haziran 2018 'de sona erecektir.

Şbt

Okulumuz 3-H sınıfı öğrencileri  öğretmenleri Melek Çakmaktepe  rehberliğinde "Glutensiz  Karnaval " e twinning  projeleri kapsamında "glutensiz kek " yaptılar ev yapımı limonata ile yediler. Italyan ortaklığı ile yapılan proje çok eğlenceli ve ufuk geliştirici idi

Minik Eller Tohumla Buluşuyor  ( Little hands meet seeds ) Projesi kapsamında hazırlanan limon ağacı ve tohum panosu

"Yuvasız Kuş kalmasın" isimli proje kapsamında yaptığımız kuş yuvalarını ,sulukları ve yemlikleri ağaç dallarına astık. Öğrencilerimizle  heyecan ,yardımlaşma ,hayvan sevgisi ,merhamet ve sorumluluk  gibi olumlu duyguların gelişmesine katkıda bulunmaya çalıştık. Bir velimizi de ilerleyen zamanlarda yem ve suları kontrol etmesi için görevlendirdik.

"The Best Breakfast" ve Beslenme Dostu Okul projeleri kapsamında Zeki Altındağ İlkokulu olarak çok amaçlı salonumuzda velilerimizle birlikte kahvaltı yaptık. Düzenli ve sağlıklı bir kahvaltının önemini yaşayarak kavradık.

Okulumuz sınıf öğretmeni Abdullah Mahi SARIALTIN ve İtalyan ortağı Rosalia Petrocelli  tarafından hazırlanan " Minik Eller Tohumla Buluşuyor ( Little hands meet seeds ) adlı proje uygulanmaya başlanmıştır.

Bu proje ile çocuklar bitki tohumlarını, bitkilerin tohumlardan nasıl yetiştiklerini ve tohumların bitki türlerinin sürekliliği için neden önemli olduğunu kavrayacaklar. Kısacası; bu proje sayesinde tohumu tanıma, üretimi ve

bakımıyla ilgili  bilinç kazanacaklar.

Okulumuzda; E-twinning kapsamında,dünyada artan su tüketimine dikkat çekmek ve  öğrencilerimizin bilinçli su tüketimi konusunda farkındalıklarını arttırmayı amaçlayan; USE LESS WATER isimli bir proje çalışması yapılacaktır. Proje, okulumuz Sınıf öğretmeni  Tuğba DUYURUCU tarafından yürütülmaktedir. Çalışmamızla ilgili faaliyetler, tüm öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin katılımıyla , Kasım 2017-Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

Okulumuz 4-H sınıfı öğretmeni Serpil ATCI´nın ortak olduğu Ellerle Katıl ( Join Hands ) projesi.